A.K.G De Narrenpoel

Volledige (aangepaste) route!

*******************************************************************************************************************************************

Deelnemers voor de optocht kunnen zich digitaal aanmelden via dit inschrijfformulier !

*******************************************************************************************************************************************

De carnavalsoptocht Angeren is al jaren de mooiste van de Betuwe.
Maandenlang zijn de carnavalsgroepen in de kou aan het lassen, schilderen en timmeren.
Op het bouwersbal wordt er daags van tevoren nog even flink opgeschept wie de grootste en mooiste wagen heeft, en op zondagochtend worden dan de wagens naar buiten gereden zodat hij afgebouwd kan worden. (Sommige wagens zijn 4 tot 5 meter hoog en zo hoog zijn de meeste schuurdeuren niet...) Daarna wordt er boerenkool met moes gegeten en verzameld iedereen op het kermisterrein...behalve dit jaar!

Dit jaar doen we het tijdens halfvasten namelijk iets anders! We verzamelen vanaf 13:00 uur niet bij Sportpark de Poel (vanwege hun wedstrijdschema) maar de start wordt verschoven naar de kruising Emmastraat-Poelsestraat. (zie onderstaande afbeelding)

De optocht in Angeren gaat dan rechtsaf de Emmastraat in, linksaf de Jan Joostenstraat door, rechtsaf Kerkstraat, rechtsaf Rosmolenstraat, rechtsaf Molenstraat door en dan linksaf richting Grundel, linksaf de Zahnstraat door en we eindigen bij de feesttent op het kermisterrein!

Veel mensen uit Bemmel en Huissen bekijken de carnavalsoptocht vanuit de Emmastraat in Angeren of tegenover Cafetaria Braulio, daar komt de optocht meestal rond 14:30 voorbij.

Hieronder ziet u de route: (klik op de afbeelding voor een grotere versie)

aangepast2020

In het laatste carnavalsblad 't Keuje (dat door AKG De Narrenpoel wordt uitgegeven) vindt u ook deze route nog eens op pagina 53 terug.
Na de optocht is het groot feest (gratis entree) in de feesttent van "De Letste Stuyver" op het kermisterrein aan de Zahnstraat, waar natuurlijk ook de prijsuitreiking plaats zal vinden!

Sociale media:
Ga naar boven